Den ständigt diskuterade frågan om jämställdhet…

 

Inom genussystemet värderas män högre än kvinnor och männen blir därigenom överordnad kvinnan. Männen tar plats och kvinnor kryper ihop. Vi formas tidigt efter vår födelse till genus, för att vi så tidigt som möjligt ska vara vetande om vad som är kvinnligt respektive manligt. Vi föds med ett kön, men vi formas till genus.

 

Frågan är om det verkligen går att förändra genussystemet eller är det oundvikligt? Det borde faktiskt gå, men systemet har ju trots allt väldigt sega strukturer och kommer att ta lång tid att förändra.

Jag tror att det handlar om att våga vara modig och bryta sig loss från det djupa mönstret som har skapats. Vi kvinnor är rädda för att sätta oss emot männen, det är inte så konstigt för att om man kollar på all kvinnomisshandel, våldtäkter och andra konstiga händelser som man läser om i tidningarna dagligen, så har vi anledning till att vara rädda... Eller?


det har blivit..en del solglasögon i år..

resultat
mmmmmm..

smoothie dags

kommer snart tillbaka med resultatet, vaniljyoghurt, banan, blåbär och lite mango. gött!

Great Ocean RoadAustralien är gjort för roadtrips och jag älskar roadtrips. Great Ocean Road söder om Melbourne är ett fantastiskt ställe att börja en rundresa har jag hört, så dit ska jag ta mig. Den 300 kilometer långa dramatiskt slingrande kuststräckan sträcker sig från Torquay till Warrnambool i delstaten Victoria

jag ska hit, så är det bara.

religionfilosofering

Den ända relevanta religion enligt mig är buddhismen. Kanske handlar livet om att nå nirvana, moksha. Att ernå sin frihet genom att gå den åttafaldiga vägen. Det känns mest troligt för mig eftersom jag inte är troende av någon form av Gud som är andlig, odödlig, alltså evig. Att det ska vara en fundamental artskillnad mellan Gud och oss människor.

Enligt mig så kan livet enligt icke troende framstås som ganska ironiskt, vi föds, vi lever, vi dör och läggs i jorden. Folk som är religiösa får sin trygghet oftast hos en andlig forma av Gud. Buddha är däremot en allvetande gestalt, som hjälper människor att få ett slut på lidandet, genom att avbryta reinkarnationen. Livet kanske är lidandet och efter livet når man det man strävar efter, frihet.

1.      Sanningen om lidandet

2.      Sanningen om lidandets uppkomst

3.      Sanningen om lidandets slut

4.      Sanningen om vägen mot lidandets slut

 

 

Jag tror dock inte på evig lycka eller evig kärlek, visst så länge det känns bra är det väll bara att fortsätta att vara lycklig och kär. Men trots detta tycke kan man inte som människa gräva ner sig i djup pessimism. Nietzsche har filosoferat kring detta och ibland kan jag känna att vi människor inte kan initiera livet med nihilistiska tankar. Det kan man komma på i efterhand i sådana fall.

Än dock tror jag att livet handlar om att sträva efter något som frihet. Att inte längre känna behov, måsten, lidande och dylikt. Livet kanske är plågan man genomgår innan det verkligen börjar, man måste kanske känna på lidandet innan man initierar livet…


Söker..

någon som har lust att lära mig att spela gitarr?jag vill och jag ska lära mig.

En näve näring?

Nu ska jag ta och läsa T.S Eliot; The waste land och lyssna på Desolation row med Bob Dylan.

nästan som reklam

Jag måste ta och rekomendera den egensinniga och lite småcoola artisten Stefan Sundström född 11 juni 1960. Hans texter är vardagsrealistiska och kommenterar eller förresten inte bara kommenterar, utan säkert kommenterar den svenska kulturen och samhällsklimatet i stort och även det trassliga livet för ungdomar i yngre medelåldern. Han är inte bara en suverän artist utan är även med i filmen "Svenska hjältar".

Han kommer till Eksjös stattsfest den 28-29 augusti. Själv så har jag fått förhinder så jag kan icke befinna mig där, vilket är jättejätte synd.

See ya!

fun employment

Håller för tillfället på med en ny bok, "Fight club" har sett filmen så  tänkte att det vore roligt att läsa boken med. Inledningen är lite virrig men det är ju självaste filmen med. Riktigt bra film förresten, om du inte har sett den så se den!

Gabriel Pepin min gulleplutt,
 
snart klar med Bob hansson boken.
Förövrigt så saknar jag dig!

I need some help

Jag har försökt och försökt men jag förstår mig fortfarande inte på moralfilosofi. Det är klurigt och allmänt jobbigt, men jag vill förstå, så än ska jag icke ge upp!!

fun weekend

Det blev en campingtripp till Västervik... 

tack bästis.

chill out


rock the world

nu är det fest.

Fest & camping

Imorgon bär det av till Västervik för en sprakande campinghelg. Till sällskap har jag min favorit, Jossan.
Join us, we dance to the music all night long!


Allsång med Uggla

Idag är det Allsång på skansen och vet ni vem som kommer dit?
Jo, tänk att det är Magnus Uggla. Jag kommer sitta bänkad framför TV:n klockan 20.00 idag.

Ha en mysig afton hörrni'

runlife is playing and I play with it

det är då det händer

18 september på Liseberg
jag kommer att befinna mig långt framme i alla fall. För vi ska väll dit kompisar? :D


bilden är från Liseberg för två år sedan.

citat 6

"All this talk about equality. The only thing people really have in common is that they are all going to die."

sysslesättningIdag blir det att fortsätta läsa boken på bilden. Riktigt bra än så länge.
En rolig bok, om tråkiga saker.

Läs den!

Ett årEllen kommer hem snart, herregud!!
Ett år går fort men jag har saknat dig väldigt mycket.
Gillar förövrigt denna bilden, lite smårolig sådär, hihi.

Nu drar vi väll snart?


JAG VILL TILL LISEBERG NU!
NÅGON SOM SKA MED, SNART?

dunderspark till kina

Den såkallade "kamelen" ljuger, inge annat o skriva om eller?
Pffff..

Akta dig för nästa måltid, kanske sker det något riktigt obehagligt, på riktigt..

http://sevencamelsarmy.blogg.se/

RSS 2.0