bob hansson

http://www.youtube.com/watch?v=J3-PIQ6oN8g&feature=related


sitter och dricker

nu sitter jag här...igen. egentligen så gör jag inte så mycket mer än bara sitter och tar upp en kaffekopp var tjugofjärde sekund och funderar över om jag ska köpa usb-koppvärmare. titta vad tekniken går framåt. fint. det finns många coola saker på www.coolstuff.sesorrow

Allt man inte dör av blir man starkare av / Nietzsche

har fått tips

om Broder Daniel, jag har faktiskt inte lyssnat alls mycket på dessa grabbar, men jag tycker att de låter väldigt fint i mina öron!! Så nu är det väll min tur att tipsa; lyssna på BD och ät popcorn, drick ett glas tropicana apelsinjuice eller något och enbart njut.

att fylla nitton

Vill börja med att säga att föregående inlägg var det 200:e inlägget i bloggen, alltid något. Kanske inte är den där typiska bloggaren som lägger in flera inlägg om dagen. Dock vill jag inte vara någon typisk bloggare, jag bloggar för att jag tycker det är kul, ibland. Ibland suger det, då skriver jag inte. Så enkelt är det. 

Om jag skulle få avgöra så skulle jag kalla detta; "mitt funderingsställe", eller något sånt. De som sedan tycker att mina funderingar är intressanta eller bara har frågor; kommenterar, det är roligt tycker jag. Att det finns folk som frågar, för det kan vara helt fel, det jag skriver, därför är det roligt att få feedback.

nog med det..

tänkte bara säga hur meningslöst det är att fylla nitton år. men ändå så meningsfullt på något konsigt vis.

Vilja till makt

är våra handlingar alltid undermedvetet ”vilja till makt” ?

Om vi skulle underkasta världen utan att ta hänsyn till någon moralitet och låta allting styras av vår vilja och våra känslor så skulle inte världen fungera. För om alla gjorde det de kände för bara för att de har lust att mörda, våldta och kriga oavbrutet hur skulle då världen se ut? 

Om man skulle koppla detta problem till en filosof så skulle det kopplas till den berömda
Nietzsche. Jag kan säga direkt att jag tycker inte att man ska lösa problem, på det sätt som han tycker att man ska handskas med problem. Jag tycker inte att man ska gå över gränsen, gränsen till moraliskt rätt. En del individer kopplar bort sitt sunda förnuft och gör det de känner för, slåss, mörda osv.. Även att personen i fråga vet att den gör fel då, vill man nog ändå improvisera och testa på hur det känns att helt enkelt strunta i moraliteten.

Jag tror att vi måste leva efter vårt förnuft, för om vi inte gör det så kommer världen inte att fungera på något sätt och alla människor kommer tillslut bli sinnessjuka. Om vi hela tiden gör sådant vi känner för, någonting måste hålla vår onda vilja tillbaka, alltså förnuftet.

Jag tror säkert att det kan vara så som Nietzsche säger, att våra handlingar är undermedvetet en ”vilja till makt”. Men Nietzsche tycker att vi måste ha krig för att få utlopp för sin vilja, men det är fel. Vi får självklart onda tankar om människor och många har säkert känt att de skulle vilja mörda någon, men förnuftet håller tankarna tillbaka och det tycker jag är bra. För hur skulle det se ut om man mördade folk hejvilt. Vi måste ta hänsyn till andra människor som lever i vår värld, inte bara följa vår egna vilja...


alla längtar alltid någon annanstans....

Är det så tror du?

Jag tror att det är så, för att vi individer blir aldrig nöjda, när vi testat på en sak, vill vi alltid testa på en ny sak, innan den första är avklarad.  Vi människor är födda med ett behov av att uppleva nya saker, att inte existera i en ovisshet, för att vi varje eviga dag lär oss nya saker.

Jag själv har väldigt mycket som jag vill göra, ge mig ut i världen och uppleva ex. vardagliga saker som här hemma är givet. Som ex; hur man ska fixa mat, boende... osv..osv... Jag vet att många av er tycker att det är konstigt. Men jag tror samtidigt att vi människor är beroende av att var sociala med andra människor. Man är lyckligare tillsammans med någon, än att leva ensam. Så om man ger sig ut så får man inte bli blind och vara för ensam för att bara försöka nå sitt mål, utan på vägen dit ska man umgås med människor för att klara av sitt mål.

Men jag är just nu bara så trött på detta ha-begär som vi skapar, allt som vi strävar efter, utbildning, pengar, allt. Egentligen är jag trött på allt givet som vi människor har som ett hem, mat, jobb...
 
Jag vill ge mig ut, utan någonting. Dessa "saker" som ex, pengar gör oss människor misslyckade på något vis. Vi kan klara oss utan dessa begär. Det vill jag i alla fall inbilla mig, och jag tror faktiskt på det än..

Jag vill testa om jag kan, ge mig ut i världen, luffa runt, träffa bra människor, men även elaka, just för att det är sådan världen är.

Jag vill leva i allt som exister i världen som vi egentligen lever i, som jag aldrig märker av just nu i alla fall. Nu har jag det bra, vet ungefär hur varje dag ser ut. Att man alltid har saker som kläder, mat, vatten, hus, värme osv..

Detta vill jag testa och leva utan, allt detta gör människor bekväma och jag vill inte bli det, förevigt. Så är det. "om man verkligen vill något, bestäm dig för att göra det"

Jag har nu funderat och kommit på att ibland så är längtan av att få vara oberoende är starkare än något annat...

Längtan efter något man vill, är starkare än kärlek, man kan släppa allt för att nå det man längtar efter.. Men det är inte alltid man gör rätt val, men sådant är livet. Jag tror ändå att man ska testa, det ända man kan göra är att misslyckas. Men då har man testat det man så gärna ville.. "Then i am gonna rise up, turning mistakes to gold"

lördagsfunderingar, nu får det nog bli en kall öl ^^


bad hair dayjag älskar min nya mössa!


RSS 2.0