brödrost? frost?

Just nu skulle jag kunna hoppa igenom taket, slänga ut datorn genom fönstret och SKRIKA. Men jag ska behärska mig som det så fint heter. Luuuuugn. Allt för nutidens teknologi, NOKIA 3310 SÖKES!!

sara tycker om

En film om Olle Ljungström. Se denna dokumentärfilm, om du inte redan gjort det förstås, som jag hoppas att du har gjort! Det är en fin och berörande dokumentärfilm. Samtidigt som jag ser hopplöshet så ser jag ändå en man med glädje på något vis, kan inte riktigt beskriva, men jag ser en glimt av glädje. Jag ser en man som är uppe i sig själv. Men en otrolig artist.

Givetvis tar Jacob Frössén (som regi-mannen heter, vän till Olle) självklart vara på Olles intregritet. Han har följt Olles liv med filmkameran sedan 2006. Filmen kom ut i år, 2009.

Diabetes, blodförgiftning, hamnat på psyket, super (för mycket), tar droger. det är inte positiva saker som man förknippar med Ljungström. Men kanske är det just därför han gav ut "Världens räddaste man". Han vet liksom vad han har att vara rädd för. Jag gillar denne man, han skriver sådana fantasitiska låtar!

Måste bara berätta att Ljungström slog igenom som artist i bandet "Reeperbahn" och det är lite småhäftigt för att just det bandet (Reeperbahn) är med i filmen "G" men då vid namn Nürnberg 47.

favoritlåtar: en kaffe och en cigarett, blända livet, jag spelar vanlig, jag & min far, överallt.

lugg eller icke?funderar starkt på att klippa lugg igen, vad tycker ni?

ja eller nej?

thirsty like a cow

oboy-dax.

imorgon blir det fest i threecorner, det ska bli otroligt roligt!

hm. tror jag ändrade mig nu, det är ju fredagskväll trots allt; skål biradax!

                                   

hitta på någon rubrik? - i fucking love him

Henrik Schyffert. Jag skrattar... han har gjort så mycket roligt, men inget slår The 90's som är ett riktigt intressant försvarstal som han gjort. Jag kan väll känna att det egentligen inte ska vara så mycket humor i detta försvarstal, allt han säger är ju faktiskt sant... eller hur? Ni som sett det, visst stämmer allt han säger? Men det hjälps inte jag skrattar ändå, han får det att bli roligt!! Säger bara en sak fan vad rolig han är den där Schyffert. 

Han ses ju som ledare i den ironistiska generationen. ironi, det måste ju vara den bästa humor av dem alla. jag älskar det! Sen har han ju trots allt varit med i en popgrupp (dock splittrad nu), vet ni vilken? Whale. fett! höhö.

Sen är han ju, likt mig, socialdemokrat. Motalliansen hörrni! helt rätt! ännu ett plus till han.

Om ni inte sett the 90's - ett försvarstal så se showen. bland det roligaste och bästa jag sett på mycket, mycket länge! Har sett den några gånger nu och jag rent av älskar den.

Btw (by the way, lite små fashion av mig att skriva så), han har varit i lommaryd för något år sedan, det är ju lite småhäftigt måste jag ju säga. Nu kan till och med Ellen Fjordmark vara stolt, hon bor ju trots allt i trakterna!

one day @ torby's place

   


in action    

  


för de med bra musiksmak

Jag har nu lyssnat på ett band vid namn The Holloways ett ganska bra tag. Jag gillar dem starkt. Riktigt bra musik. Lite indie-rock sådär. Så härmed tipsar jag er om detta band!

listen and enjoy, nu ska jag dricka oboy.. höhö


bloggtorka

oj, jag har inte uppdaterat bloggen på ett tag nu. jag har inte haft lust, men jag ska ta tag i detta snart, jag lovar. håll ut kära läsare. HöHö!!

men just nu har det inte hänt mycket, jag tränar, jag äter, jag sover jag är med elin o jossan och jag jobbar. typ det mitt liv innehåller såhär efter skolans tid.


men en bild kan ni få ta del utav, vinst mot Husqvarna 5-1 (y)


kolla på länken

http://www.youtube.com/watch?v=XWTAq31P-l4&feature=related

nu är det på tiden

fuck kungahuset. lägg ner det nu!
avskaffa monarkin!!!

kantianskaschopenhauersk filosofi

Jag lovade ett inlägg om Arthur Schopenhauer, så nu kommer det ett. Läs om du vill!

Självaste Schopenhaueransåg att han korrigerade och fullbordade Immanuel Kants verk. Han gjorde så att en ny slags filosofi fick existens vid namn, kantianskaschopenhauersk filosofi istället för två olika, kantisk filosofi och en schopenhauersk filosofi slog han ihop dessa och fick alltså kantianskaschopenhauersk filosofi. Smart. Han föddes 1788, redan vid tjugoårsåldern skrev han sitt mästerverk "världen som vilja och föreställning".

Schopenhauer ansåg dock inte att Kant hade rätt i allt han filosoferade kring utan Kants misstag var den logiska utgångspunkten, alltså kritik mot Kant, blev Schoupenhauers filosofi. Den gick helt enkelt ut på att  han utvecklade och korrigerade Kants idéer. Schopenhauer tyckte att Kant hade helt rätt när han delade in den totala verkligheten i den fenomenella och den noumella världen dock kan inte den noumella världen bestå av ting, i pluralis, alltså tingen i sig själva. Detta beror ju på att det måste existera en differentiering och det är endast möjligt i en världe som innehaver tid och rum.

Om ETT ting ska vara skilt från ETT ANNAT TING måste dessa ting vara skilda åt varandra antingen i tiden eller rummet, annars blir det samma ting. Noumenom (tinget i sig, oberoende av att uppfattas) kan därför inte vara orsak till fenomen. Tid och rum kan enbart existera i den fenomenella världen.

Schopenhauer påståd att under hela vår levande tid är slavar under våra begär och hinner knappt tillfredställa det ena förrän ett annat intar dess plats. Vi är helt enkelt otillfredställda och tillvaron en källa till lidande för oss individer. Dock att säga, Schoupenhauer har blivit betraktad som den store pessimisten. Men samtidigt känner jag att, han har rätt. Vi lever under våra begär och måsten.

Hoppas att du har fått en inblick utav min favoritfilosof (just nu i alla fall). Han var så fruktansvärt smart och en extremt kreativ systembyggare och skrev romaner sprudlande kvickt, då en del meningar plockats ut och publicerades i små samlingar, nästan som de vore aforismer.

Måste bara berätta att han påstod att konsten skänkte den enda kunskap som inte är underordnad viljan, och därmed ansåg han att konsten var den enda tillflyktsorten från en värld utan förnuft. Kolla bara på Anna Odell.

citerar gabriel pepin "i've made my point" hej.

inte okej

Jag missbedömde din storhet Arthur Schopenhauer, jag ber om ursäkt.

(nästa inlägg; om smartheten själv Arthur Schopenhauer)

RSS 2.0