citat 5

"Take care of all your memories. For you cannot relive them."
Bob Dylan

Australierna eller australiensarna?

Eftersom jag är inne på att åka till Australien så tänkte jag engagera mig hur man bildar nationalitetsord så frågan är; heter det australierna eller australiensarna?

I självaste Frankrike är det fransmän och fransyskor som gäller där är det inget snack om frankrikare eller franskor. Österrike har österrikare och österrikiskor inga östermän.

Men då ställer jag mig fråga i norden; norrman, svensk och sen kommer islänning. Hur kommer det sig då?

På wikipedia väljer man att skriva australierna.

Men vad tycker du heter det australierna eller australiensarna?


I love music

Tänkte tipsa om lite bra musik nu till sommaren;

Joel Alme - Allways on my mind
Joel Alme - The queen's corner

Brett Dennen - When she's gone
Brett Dennen - World keeps turning

Laakso - Västerbron
Laakso - High Drama

Håkan Hellström - Det är så jag säger det
Håkan Hellström - Ramlar
Håkan Hellström - För en lång lång tid

Pulp - Common people

Syd Barrett - Waving my arms in the air

Thåström - Söndagmåndagsång

The Kooks - Seaside
The Kooks - See the sun

Olle Ljungström - Kaffe och en cigarett
Olle Ljungström - Blända livet

Bob Dylan funkar alltid!


[ Uggla med ^^ ]

Citat 4

"Livet är en prövotid, före paradiset"

Citat 3

"Cogito, ergo sum"

Vattenfallbilden blev ganska så häftig efter lite PS. Stalpets vattenfall.

Jag vill..
... åka på konsert nu!!

Håkan Hellström i septemper på Liseberg, JAG SKA DIT!
Någon mer som är på'T?

Sara rekomenderar

Godmorgon!

Jag måste bara rekomendera ett klipp som Jonathan Allvin rekomenderade för mig. I klippet får du se Laakso som framför den underbara låten Västerbron på PSL. Kolla på länken nedan; du kommer inte ångra dig!

http://blogg.svt.se/psl/2007/10/29/musik-med-laakso/

rubrik; Sara i tredjeperson, fråga mig inte varför jag valde att skriva så.

Te eller Kaffe

Svaret är kaffe, jag skulle aldrig tveka, eller?

Te har blivit en liten favoritdryck hos mig nu för att det både värmer kroppen, smakar fantastiskt och framförallt är det mysigt och sitta med en kopp varmt te med sina fina vänner. Te är en sällskapsdryck likaså kaffe. Men det är ju lite mindre koffein i te än i kaffe, alltså bättre för kroppen. Te har använts åtminstone i 1700 år. Te började användas i Kina på 300-talet till medicinska ändamål. Grönt, svart, rött, oolong och gula teer är grundindelningen på tesorter.

Jag tänkte börja dricka mer te än kaffe nu, mitt beslut tog jag eftersom mitt kaffedrickande börjar gå lite överstyr. Jag dricker cirka åtta koppar om dagen och det är ju verkligen inte bra för magen.  Te innehåller också koffein, svart te innehåller ungefär 400 mg tein per liter, grönt te ungefär 200 mg per liter. Jämförelsevis är koffeinhalten i bryggkaffe ungefär 800 mg per liter.

Dags att tänka om! Men jag ställer mig frågan; går det klara sig utan kaffe när man väl har blivit beroende av det. Det är klart att det går, men det kommer ta tid och jag kommer få huvudvärk; är det värt det? Min kompis röker och hon känner likadant som jag. Kanske är koffeinberoende och nikotinberoende ungefär likadant, jag menar dock inte att det är lika farligt men suget efter det? Tänk på sunes sommar, pappan som går på stranden och MÅSTE ha kaffe. Så brukar jag känna!

Den fruktansvärda huvudvärken man får, aj. Jag får allt testa och se. Svaret kommer väll senare när jag har testat.


Jag undrar...

   

.. vad ser mysigast och godast ut?

Nästa inköp


regnig midsommar

Glad midsommar.

Jag har inte gillat midsommar på ett bra tag nu. Jag tycker bara att det är så jävla överskattat. Ungdomarna åker till Öland, Halmstad eller något liknande och super. Hm, härlig midsommar?

När jag tänker tillbaka på tiden som liten så har jag verkligen älskat midsommar. Och jag tror att många andra också gjorde det som barn.

Tidigt i ottan gick man upp iklädd en blommig klänning för att plocka blommar till kransen som man senare skulle få ha på sig. Icke glömma den fina midsommarstången som man efter maten skulle hoppa små grodorna runt och runt och ner i diket.

Vart har den traditionen tagit vägen? Sill och potatis, dans, blommig klänningar, jordgubbar och grädde. Nu är det åka iväg och supa som gäller till en lerig och äcklig camping . Wehuu.

Var ska traditionen sluta?

Jag har i alla fall dansat runt midsommarstången, ätit potatis oså, jordgubbar och grädde idag. Plus att jag har gjort en fin krans.

Dags att sova nu eller? Ha en bra dag.
Puss

Sentimental

Jag vill börja skolan igen, jag har ångest, jag är förvirrad, jag saknar alla och är allmänt sentimental. Vill träffa alla som förut, varför uppskattade man det inte lika mycket då? Jo, för att då visste vi inte hur bra vi hade det. Som mamma min alltid sagt, njut medans du går i skolan, sen börjar verkligheten. Man  måste ha ett jobb för att betala hyra, räkningar, mat osv. Allt blir ännu mer krävande. Det är nu dags att börja klara sig på egen hand. Jag har klagat på lärare, läxor, inlämningar, tidiga morgnar men gör inte det, snälla. Så nu säger jag det till er alla som går i skolan ännu, NJUT SÅ LÄNGE NI GÅR I SKOLAN. Speciellt gymnasiet. Nu har jag börjat min verklighet.. Jobb, jobb, jobb och jobb.. Skulle mycket hellre sitta o plugga genetik, litteraturvetenskap, matte c, engelska gramatik, då är det fan allvarligt. haha.


Puss

Vi är inte såhär snygga..

Slogan på klass tröjorna; "Vi är inte såhär snygga egentligen, vi är bara bra på att redigera" "men vi är fortfarande snyggare än vad du är"

Sammanfattning av den bästa veckan:

Dag 1;
Lördagen började med karneval som blev riktigt lyckad. Vi var fia med knuff, haha smart idé tycker jag. Slogan; ”Tärningen är kastad, snart knuffas vi ut".

Dag 2; Söndag blev det mys hemma hos Alexis sen blev det volleyboll och chill.

Dag 3;
Veckan började med flottrace som te höll i och det blev inte så lyckat som vi hoppats på, efter vi fått tag på pallar och tunnor, spännband och annat tillbehör. Starten gick; men va hände? Jag hoppade på och hela flotten välte, oops, inte okej. Vi valde att springa i mål och då blev vi diskade, men va fan vi ställde upp.

Dag 4;
var det Fångarna på frejavallen som bf höll i, det var väll sådär tyckte jag, när jag kom dit så fick jag ett ägg i huvudet o fan vad surt jag blev, jag kom nyduschad och får ett ägg i huvudet. Men då sa killen Viktor Nilsson, vi fick ju fem poäng. Just då, gillade jag det inte, men egentligen om man får fem poäng för ett kasta ett ägg i huvudet på någon, tänk efter visst gör man det för klassen, det skulle jag ha gjort för Sp3b.

Dag 5; Var det skattjakt och det var sjukt roligt, det går ut på att alla klasser har en bil och sedan ska man köra iväg på fem minuter och hämta olika saker, tillexempel en manlig lärare i klänning, solstol, badring, packa bilen med så många människor som möjligt. Riktigt roligt. Skämde ut mig denna dagen, uppdraget om att hämta en manlig lärare i klänning, så ringde jag och jag skämde ut mig. Äsch, sa ju vad jag tyckte i alla fall! Han är ju snygg vår älskade lärere ;)

Dag 6; Var det våran klass, Sp3b som höll i brännbollen, helt okej.

Dag7; Var det dags att klä vagnen och även en dag för njurarna att vila. Vilodag.

Dag 8; Blev det student, o herregud vad man lipade. Jag börjar nu undra om det verkligen är den lyckligaste dagen i livet? Hm. Just nu, nej. Men samtidigt tänker jag på, vi är nu fria, vi kan bli nästintill vem vi vill, vi kan göra nästintill vad vi vill. Frihet!

Studentveckan och studenten har varit det bästa men samtidigt så fruktansvärt jobbigt. Vi grät igår och jag saknar alla redan. Visst, man håller kontakten med dem man vill. Men alla de människor som man har träffat i tre år, tagit en kaffe med, bara sagt hej, frågat hur någon mår efter festen i helgen, sådana saker, vardagshändelser kommer jag att sakna så grymt mycket. Cafeteriahänget och alla underbara människor som man har lärt känna nu under det senaste halvåret, som man kanske aldrig mer kommer att se igen. Det känns jobbigt.

Anna Fjordmark höll ett tal igår på champangefrukusten, jag rös i kroppen och det var verkligen jätte bra, kanske lägger upp det här, men just nu kan jag inte ens kolla på det för då lipar jag.
Men jag vill bara att alla ska veta att jag kommer saknar er Sp3b och jag kommer föralltid att komma ihåg er. Jag önskar er här all lycka och ta det lugnt i livet. Vi ses, för det vill jag hoppas på. Sp3B finns nu inte längre kvar, bara i våra minnen och dem håller i alla fall jag varmt om hjärtat.

Tack ALLA!

 


Alexis Holm, Jag, Gabriel Pepin, Kristin Karlberg, Emma Svenberg
jag älskar er. vi kommer att synas igen, vi måste, jag ska tvinga er.

 


Student(sup)vecka

Studentveckan har börjat. Kommer tillbaka efter den. Ha det gott!

SP3B is gonna show you how, how to rock the world!!!

Fest 2009

http://www.youtube.com/watch?v=qvX0IvJwkng

Citat 2

"Innan vi lever, är livet inte något,
men det tillkommer oss  att ge det en mening
och värdet är inget annat än den mening vi väljer
"

Sartre

Om du inte har sett..

Om du inte har sett Yrrol så borde du se den. Yrrol är en kolossalt rolig film.

Två väldigt kända repliker i filmen:


- Jag har ätit pankaka

- Men förhelvete ser du inte? Det är ju en negerunge.

Haha, du kommer garanterat skratta en gång!

Ja, eller?

Nu är betygen satta och nu väntar bara lek och fest. Så jävla nice. Men samtidigt så är allt så otroligt förvirrande och ångestfyllt just nu, vad ska man göra med sitt liv? Nästan alla går igenom samma sak just nu och det är ingen dans på rosor precis, men den sista tiden tillsammans ska i alla fall jag njut av. Så njut ni med, det kommer vi troligtvis inte att ångra.

Godnatt!

Filmtips

Into the wild (2007)

Into the wild är inspirerad av den sanna historien om Christopher McCandless (Emile Hirsch), en ung man som överger sitt bekväma liv för att söka friheten på vägarna. Hans sökande leder honom till Alaskas vildmarker där han ställs inför sitt livs största utmaning.

Sean Penn står för manus och regi av denna stjärnspäckade film med skådespelarna William Hurt, Marcia Gay Harden, Vince Vaughn, Catherine Keener och Hal Holbrook. Tillsammans gör de ”Into the Wild” lika gripande, underhållande och spännande som vacker.

Det jag tyckte var intressant är att man får se hur känsligt och ibland komplicerat psyke en ung man har. Jag tycker att filmen är gåtfull. Kanske inte så klokt att ge sig ut i vildmarken ensam, men just därför blir den mänsklig, enligt mig. Jag förstår valet han gör, att komma bort från det förfalskade samhället och prylar som ger status.

Samtidigt gör han mig arg ibland med hans egoistiska tänkande, t.ex. svikandet av systern som han hade en fin relation med. Men längtan att få vara oberoende, kanske är det vad vi ska sträva efter?

se trailern:
http://www.youtube.com/watch?v=2LAuzT_x8Ek

Citat

"I define nothing. Not beauty, not patriotism. I take each thing as it is, without prior rules about what it should be." Bob Dylan

Happiness

Idag kom det en bok på posten och inte vilken som helst utan Bob Dylan - Memoarer, första delen.
(Chronicles = krönikebok)

Nu vet jag vad jag ska göra ikväll/natt.


Högtidstal

Tänkte bjuda på mitt tal som vi ska ha i Svenska C, bröllopstal.

Här kommer det:

Det var i Bälaryds bygdegård det hela kom att hända.
För det var där de på varandra började tända.

Vad mer kan man säga, än att det var kärlek vid första ögonkast,
båda föll ju för varandra pladask.
Calle hade hela kvällen Ida spanat in, och nog tänkte han för sig själv

– Kan hon bli min?

Samma tankar hade Ida där hon satt,
hon tog första steget och bjöd upp honom glatt.

Upp på dansgolvet de for med kärlek i blick.
Efter några sekunder sa det bara klick,
att de var kära såg man på en gång,
för de dansade nära hela natten lång.

Efter en tid ihop, de en lägenhet skaffade
och fönstren var så stora att inga gardiner passade,
men Ida fixar allt, så gardiner hon sydde.
Medan Calle rummen med möbler prydde.

 

Tiden gick, och tillslut en resa till Rom det blev.
Och det var där de på det riktiga kärlekståget klev.

Förlovning blev det, men ingen vet hur,
kanske i en romantisk gondol eller bland vilda djur?

 

Efter hemkomsten och en tid framöver fick vi veta ännu en nyhetsklöver.
Bröllop skulle det bli och det med väldig fart.
Skulle vi då få höra klampet av små fötter snart?

 

Icke sa nicke men tvi sa katten,
men man vet aldrig vad som händer på bröllopsnatten.

 

Bli inte för gamla så ni tappar orken för vi vill veta
– när kommer storken?

 

Fortsätt att leva som ett nygift par,
så kommer ni leva lyckligt i alla era dar!

 

Tillägnad Callum Bloodworth  och Ida Tryggvesson.


Från Sara Robertsson.


Årets

Årets första dopp existerade idag, med Jossan som äntligen är hemma. Första doppet fick bli i Assjön. AS SKÖNT! Det var faktiskt inte så kallt. Imorgon blir det bad och sol i hätte klockan nio till två då min första lektion börjar. Idrott B. Slapp dag :D


 

Kaffe, sol och bad.

 

Årets vurpa; Annie kommer och går på Jossans trädgård och njuter av solen som tittar fram med en kylande slush i handen. Plötsligt kommer två hundar som busar och springer ner Annie så hon slår omkull och slushen flög en jävla bit likaså Annie, haha!!

Godnatt!

RSS 2.0