Skoldag

Idag har det varit en bra dag i skolan, härligt att vara tillbaka i vardagen igen. Och träffa allt sötisar.

Dock inte skönt att komma hem till allt plugg som väntar, fy fan.

Idag blev det hatt till skolan, jag gillar'n!


Här är min snyggaste vän Alexis Holm hon är cool och jag gillar henne.
Hon blir dock ännu coolare med mina snygga brillor som jag köpte i Rom.
Det är tur att det finns tjejer som denna underbara!

Rom

Förlåt för bloggstoppet men jag har varit bortrest, i Rom. Resan var jätte rolig och många sevärdheter. Påven, il papa har man ju sett nu också, lite coolt sådär. Bild ser du nedan. Vi har kollat in Fontana di Trevi som projekterades av Giovanni Lorenzo Bernini och fullbordades av Nicola Salvi 1762 , Spanska trappan (Piazza di Spagna), Vatikanen, Peterskyrkan, Coliseum och Mussolinis försök till det nya Rom där han bland annat byggde ett nytt Coliseum. (Bild nedan) Vi var också på besök hos en finsk nunna, som pratade svenska faktiskt.

 

Hemresan gick ju inte allt för bra, uppstigning klockan sex, sedan samling utanför vandrarhemmet klockan tio i sju för att ta bussen till flygplatsen som låg cirka 40 minuter bort. På flygplatsen köpte vi lite smått och gott, vi hade två timmar på oss. Vi ställde oss i kö, där vi stod cirka en timme, vi fick efter det reda på att vi inte kunde flyga på grund av fel på flyget eller för regnigt. Vi fick då hämta ut vårt bagage, för att åka buss till en annan flygplats som låg 40 minuter bort.

 

När vi kom ut så regnade det, inte bara lite utan jävligt mycket, det rann stora floder på vägarna och man blev dyngsur. Kul att sitta på en buss helt genomblöt. Jo, jag menar det jätteskönt. Framme vid nästa flygplats fick vi checka in ännu en gång. Sen snabbt på flyget... Där var det bara att blunda och försöka sova. Vi var framme i Skavstad efter två timmar och 40 minuters flygresa stod en underbar Märta och väntade. Sen var det bara två timmars bilresa kvar tills vi var hemma. Vi var hemma klockan halv nio. Vi reste alltså 13,5 timmar. Herregud…

 Här kommer lite bilder:


Utanför Coliseum från vänster Sofie, Lisa, Ida, Jag, Hanna, Mickis, Eric sitter ner.


Jag ståendes på Spanska trappan


Allessandro Down Town Mickis, Jag, Eric, Hanna och Ida



Påven, il Papa


Fontana di Trevi


Mussolinis "nya Rom", Coliseum 


Coliseum


Avslutar med en fin bild på två fina Annor :)


Woody Guthrie

Woody Guthrie föddes 14 juli ,1912 i Oklahoma. Woody var en amerikansk musiker, känd som förgrundsfigur inom den amerikanska folkmusiken, han var även aktiv i USA:s arbetarrörelse. Han levde ett kringflackande liv med sin gitarr och sitt munspel, på grund av hans och många andras hur förstördes på grund av sandstormarna på 1930 talet. Woody lärde sig väldigt många låtar utantill och detta fick honom att utvecklas som musiker.

 

Han skrev sånger med både humor och allvar men i hög grad så sjöng han om ”det andra USA” arbetarnas, de svartas, de utanförställdas. En av hans mest kända sånger är ”This Land is your Land” som han skrev 1940, som var det svar på den patriotiska sången ”God Bless America” av Irving Berlin.

 

Bob Dylan blev starkt influerad av Woody och försökte lära sig så många sånger som möjligt som Woody gjorde. Dylan lärde sig låtar genom att bara yssna på en låt en till två gånger.

 


På bilden ser ni Woody Guthrie  med sin gitarr;
"This machine kills fascists"

 


Träningsläger -09

Jaha, då har vi haft ännu ett träningsläger och det var riktigt lyckat faktiskt. Vi var bland annat och kollade på herrarna Bälaryd - Lommaryd och analyserade matchen. Vi åt tacos, lekte, körde gris och det var riktigt roligt har nog aldrig skrattat så mycket. Vi hade även grupptävling. Alla 30 spelarna var indelade i 4 olika lag och mitt lag vann, GRUPP B!

 

Träningslägret började i fredags med orientering och efter den härliga löpturen i skogen så spelade match mot varandra. Lördagen startade 09.00 i Lommaryd, inte bästa stället kanske, men som sagt det blev lyckat. Uppstigning 07.30 för en morgonpromenad, efter det, frukost, tävlingar, spel oså.

 

Bjuder på lite pics btw;

 


Härligt väder var det i alla fall.

 

 


Matchen på tallåsen, Bälaryd - Lommaryd.

 

 


Snygg Elin & Coola Amelie myser

 

 


Vår tränare Bosse.

 

 

ida elin ellen
Bruwwdar som kör gris xD

 

 


Mums på maten,
not. Vad säger ni?

 

 

brottning
Brottning innan tapto.

 

 

Tack och hej.


Syskonkärlek

Syskon måste ju vara det bästa som finns. Ni finns alltid här när man behöver er.
Vi har alltid lika roligt tillsammans, förutom när vi tjafsar lite smått, men det hör ju till.
Men jag vill att ni ska veta att ni är dem bästa som finns.


Emma         &        Johanna

Jag älskar er

Puss på er!
Ciao

Dagens ...

DAGENS KLÄDSEL: Gråa chinos, ett färgglatt linne, en svart kofta och kitty tofflor

DAGENS SJUKA: Bakfylla

DAGENS VILL HA: Pengar

DAGENS PUSS: Jonas en fyllepuss.

DAGENS SMINK: Ingenting.

DAGENS FRISYR: Uppsatt

DAGENS LÅT: Bob Dylan - Positively 4th street

DAGENS PLANER: En dusch, en bok, en kopp te och en säng, en skön säng dessutom

DAGENS SAKNAD: Syskonen

DAGENS DROG: Coca cola & Slush

DAGENS KÖP: Slush, Aftonbladet, Chips, mango, cola, cola och en cola

DAGENS HUMÖR: Förutom bakfyllan och ont i halsen, så är det på topp!

 

Ciao


Ice Slush

Är inte den svalkande isdrycken Slush, bland det bästa som finns när det är varmt ute? Slush tillverkas och säljs utav Cadbury Schweppes i över 50 länder. Slush kyler ner hela kroppen och ger en svalkande härlig feeling en varm sommardag, skönt. Några sorter som finns: Jordgubb, cola, hallon, körsbär, tranbär, vattenmelon, äpple, päron, blåbär, tropisk, tutti frutti, apelsin, choklad, vanilj, citron/lime, lakrits, banan.

Jag har aldrig testat lakrits? Någon som gjort det, god? :O


Jag älskar't <3

Förövrigt så hatar jag att skolan börjar igen, eller egentligen inte för att skolan börjar, mest för att det kommer komma så himla mycket som ska vara färdigt. Projektarbetet, nationella i Svenska b, ett tal i Svenska c, matte c, redigeringsprov, arbetsplatsreportage med mera, listan kan göras lång...

Nu är det inte långt kvar till Italien, tolv dagar om jag ska vara exakt.



a cosy evening

Blev inte så lyckad slushköpning igår, det var ju fan stängt pga långfredagen. Dumt att man inte tänkte på det. Så vi drog till Konsum istället och köpte grillat och glass. Jossan och jag åkte vidare till pumpis och myste, (pumpis för er som inte vet är en lekpark) Sen åkte vi till Alexandra och grillade där. Jätte mysigt. Sen vart det fest, men var inte så mycket party, så vi åkte vidare..Men fan idag blir det fest.
 
Tack för en bra kväll! :)

Jossan är förövrigt världens bästa.

Härlig dag

Middagen var suverän, härligt att träffa släkten :) , Nu har jag solat på balkongen en stund, druckit kaffe och käkat slush, as nice faktiskt. Snart kommer Jossan hit, vi ska dra till "My way" och köpa glass med Gabriel! Ännu mera nice. Älska detta vädret. Till kvällen blir det troligtvis grillning med Josshy <3

Ha en toppen fredagskväll förresten, inte vilken fredagskväll som helst utan långfredagen ni vet vad som hände då!
Så stanna inne ikväll, ladda tills imorgon istället får då smäller det ;)



Puss på er

Kärlek vid första ..

Jag har sett världens snyggaste kille, Daniel Kristoffersson !

Min studentklänning är snygg :)



Detta blev min studentklänning, snygg tycker jag. Det är inte långt kvar tills stundenten, skönt. Men vad ska man göra efter skolan? Ett stort frågetecken existerar just nu inuti mitt huvud, men en sak vet jag, resa ligger först på listan. Men först måste jag ju få ett jobb för att ha råd med resan. Det blir svårt nu i dessa tuffa finanskristiderna, men sommarjobb har jag troligtvis och det är väldigt skönt.

Lumpen var jag inne på ett tag, det är ju bra ifall man ska bli polis, ett litet plus i kanten sådär. Det vore ju häftigt att göra utlandstjänst med ubåt oså, eftersom det är marinen i år också. Men jag beslöt mig för att inte göra lumpen, kanske dumt av mig. Men så är det.

Jag måste åka till Australien och lära mig surfa, innan jag blir gammal, för det har jag alltid velat.  Polishögskolan kan man ju söka till när man är 20 år, så det är bara vänta tills dess. Jag hoppas på en lyckad resa utomlands helt enkelt.

En kopp kaffe på det, ciao!

Music make my life

The Coral - Put the sun back

Coldplay - Fix you & The Scientist

Olle Ljungström -Blända livet

Bob Dylan - Subterranean Homesick Blues

The Kooks - Sway

John Mayer - Free fallin'
-----

Alphabeat - Fascination

Mando Diao - Dance with somebody

Sjuuk

Va fan hur roligt är det att bli sjuk nu på lovet då? Inte alls faktiskt. Fan! Hoppas man blir friskt tills påskafton, då blire utgång med massa roliga människor!

Förövrigt 2 veckor kvar tills Italien, kommer att bli riktigt skönt att dra iväg. Sjukt att det har varit jordbävning där bara. Vi drar till Rom och de hade känt av jordbävningen, men vi överlever nog, om vi överlever flygturen med Ryan Air så klarar vi oss i Rom också.

Nu blir det te, läsa en bok, musik och en härlig säng!

Mi chiamo é Sara e abito a Svezia. Sono diciotto anni. = Jag heter Sara och jag bor i Sverige. Jag är arton år gammal.

/ Ciao

a rainy day






bjuder på lite egopics.

Hatar egoister

Jag är så jävla trött på människor som tror sig vara bättre än andra, sådana som tror att de är bäst och alla andra är sämre. Hur fan ser de sig själva? Ser de sig själv som bäst? Eller försöker de intala sig själv att de är bättre genom att trycka ner andra?

Jag vill bara säga allt till dig så att du fattar hurdan du är. Att du inte alls är bättre än någon annan. fan vad trött jag är på sådana människor. fy fan. äckliga egoister, fan vad trött jag är på er, speciellt dig. det sjukaste är att du märker aldrig själv att du är en sån jävla egoist. Väx upp, du kommer förlora på det. Egentligen ska jag inte lägga ner tid på dig ditt svin, men jag tycker synd om dig att du är sådan! Hoppas att det kommer att drabba dig hårt någon dag, det är sann skadeglädje, och jag får inte dåligt samvete, utan det är verkligen sann skadeglädje.

/ Sara

Tre poäng

Gnaget vann med 1-0 , härligt!

Kom igen Gnaget!



VS 


KLOCKAN 15.00 börjar matchen
på Råsunda!

Vinn idag Gnaget!

Vocal Voices

Jag och min kusin Lovisa var och kollade på Vocal Voices igår, de hade en konsert tillsammans med Rotary. Riktigt duktiga är dem.

Stina Hansson var grym med Miss Li - Oh Boy.
Daniel Lennings, vem är egentligen bättre än Daniel när han drar igång? Haha :D





Bild: Daniel Lennings sjunger "hon kommer med solsken till mig"


Ursäkta för de dåliga bilderna men va fan, en bild är en bild!


Fredag och fest

Blir ingen bärs idag inte. Jobb, suck!

Filosofi, vackerhet

Vackerhet är svårt att definiera ..
Jag har funderat på vackerheten ett tag, hur vet man att någon är vacker? Samt vem som bestämmer det?


Det jag har kommit fram till är att det kan existera olika sorter av vackerhet, som upptäcks hos olika individer. Ta bara till exempel två olika kontraster som naturlig vackerhet som bara finns hos en människa och tillgjord vackerhet, alltså vacker med hjälp av skönhetsoperationer. Men däremot så tror jag också att alla har någon slags vackerhet antingen inombords eller på utsidan.?

Ifall det är så kanske de som har kunskap om vackerhet kan avgöra vad som verkligen är vackert och kan ta fram det hos varje individ. Som exempel, Top model där deltaganarna får kunskap om hur de ska bete sig framför kameran. Och då kan de som har kunskap om det som exempel Tyra Banks ta fram det vackra som de söker hos varje enskild individ, den vackerhet som de söker till yrket modell. Sen kanske inte den modellvackerheten är vad andra anser är vackert, utan det finns alltså olika sorter och olika åsikter om detta. Så jag tror inte att vackerhet är en universell princip som Immanuel Kant anser.

Alltså de som har kunskap om vackerhet kanske kan ta fram vackerheten och de som har kunskap om det har ju olika inriktningar inom ett specifikt område som konst, där konstvetare helt enkelt vet vad som är vackert medan i Top model vet Tyra Banks vad som är vackert hos modellerna.

Måste varje människa vara vacker i sig själv för att vara vacker?  Och att man inte ska betraktas utifrån en kulturell vackerhet.

Jag funderar nu över hur man vet att någon är vacker? Eller är alla vackra och ifall det är så kan man då ta fram vackerheten hos varje individ? Och finns det olika typer av vackerhet? Måste man ha kunskap för att hitta vackerheten som i "Top model" för att finna vackerheten hos sig själv som individ? Kan man överhuvudtaget säga att en person har ren vackerhet hos sig.

Eller ska man tänka att vackerhet är universell princip, som Immanuel Kants teorier att förnuftet ska vara lika hos alla och ska kunna bedömas med säkerhet. Kanske det är så med vackerhet med, att bara de som har kunskap om vad vackerhet är vet vad det verkligen är.

Men vad betyder ordet vacker och vad har det för innebörd? Någon som ser bra ut, någon som är helt perfekt eller handlar det om vad varje individ tycker och känner.
Eller har alla vackerheten hos sig eller det kanske är så att en del har mer vackerhet än andra?

Tål att tänkas på..

 

 


tjugotre ynka dagar

Nu är det tjugotre dagar tills vår Italienskagruppen far iväg till Rom, det ska förhoppningsvis bli skönt och roligt. Jag älskar att resa, det måste ju vara det bästa som finns. Rom har jag aldrig varit i så det ska bli riktigt kul att åka dit och kolla läget. Fast det bästa med att resa är nästan att komma hem, eller hur? Det är trots allt väldigt skönt att komma hem...

Rom har 2 700 000 invånare typ.

Påve håller ju hus där också och "il Papa" är benämningen på biskopen av Rom men även Katolska kyrkans högste ledare. Jag ska se påven, coolt, nej! Benedictus XVI. Eller kanske lite.

Den eviga staden. Urbs aeterna (Tibullus)

/ Sara

Fan va klockrent

Ett Taiwanesiskt BB har hello kitty överallt, filtar, kläder och på väggarna.. Ägaren, Tsai Tsung-ji, är nämligen övertygad om att den japanska figuren Hello Kitty har en lugnande effekt på nyfödda barn. Men även nyförlösta mammor och har därför betalat en okänd summa till varumärkets ägare för att få pryda sitt BB med henne. Är det inte helt suveränt? Fan vilken smart kille den där Tsai Tsung-ji! Gillar'hn som fan. Ljusblå filtar för pojkarna och ljusrosa för flickorna.


"Sött varmt och mysigt ställe"

JAG SKA FAN DIT OCH FÖDA


RSS 2.0