Jag vet inte?


hm fotboll, jag vet inte om det är så kul o få ett fettoblåmärke nu när klänningar och kjolarnas tid kommer?

Morsdag

Grattis älskade mor på morsdag!Gårdagen bestod av jobb på Ekotopia, Tommy Borssén kom dit. Han var bra, jobbade 10 timmar faktiskt, det gick också bra. Hemma halv tre. idag blev det uppdags klockan halv åtta för städning. Jiijppie. Sen vart det tårta hos framor. Idag blir det även match klockan fyra, mot Husqvarna. Hoppas på vinst!

Ha en underbar dag i det fina vädret, hörrni!
PUSS PÅ ER


Soligt


Dagens klädsel får bli en enkel klänning, köpt på Gina Tricot.

Underbar dag

Igår var det den bästa kvällen på mycket länge, dagen började med filosofi, där har vi en sjukt snygg lärare. Herregud säger jag! Vi kollade på Henrik Schyfferts show - The 90´s, riktigt kul faktiskt. Blir att kolla på den igen, finns på SVT play.  Sen fick Alexis och jag även kort på våran snygga lärare! Minnesmappen SP3B, lätt!

Sen var det lite mindre roligt när vi satt med ett redigeringsprov i skolan på median. Nyhetsredigering, men det gick helt okey. Nu är det inte mycket kvar, ett Svenska C tal som jag inte har börjat med, ingen inspiration och ingen ork till plugg. Njuta av att ha sista tiden tillsammans med min underbara klass känns så mycket roligare. Så skolan är inte så viktig nu längre. hihi.

Efter redigeringsprovet så åkte Anna, Sarax2, Alexis, Mickis, Emma, Hanna och jag till Gränna för att äta ute och bara mysa och njuta. Det var gott. Efter det tog vi oss en mumsig klass SIA duo Knäck, testa och säg det, riktigt kul faktiskt. "Hej jag skulle vilja ha en sia duo knäck" ;)

Efter cirka tre timmar i Gränna så åkte vi vidare till Tranås för att spela volleyboll och där träffade vi även Irie med hennes grymt snygga syssling som man aldrig sett till förut. Men det blev volleyboll och chill.

Men jag börjar undra varför vi börjar umgås som mest, börjar tycka om varandra som mest nu. Det är fruktansvärt sorgligt när man tänker på det. Så därför försöker jag inte att tänka på hur det ska bli efter studenten. Dels för att vi har en heeeel studentvecka framför oss som kommer bli toppen och den kommer vi minnas hela livet..!

Vi har klarat alla motgångar vi har kämpat, gråtit, klagat och vi är SP3B som snart inte kommer att finnas längre, inte i praktiken men i våra hjärtan kommer alltid SP3B att finnas.

Tack för en bra kväll tjejer.

Puss

Nedräkningen har börjat..


.. för den 13 juni smäller det!

bild

0-1055fb8852b5e2f047818737af023997.png

Kolla varifrån!

 


Drömmar

Drömmar har länge intresserat mig dels för att vi sover cirka 200 000 timmar i ett normalt liv, helt sjukt egentligen och vi kommer inte ens ihåg allt vi drömmer. Vi drömmer om sånt som vi människor inte vågar göra, säga eller helt enkelt inte ens tänka på i verkligheten, för det är då vi verkligen kan koppla av och släppa tankarna fria.

En person som intresserar mig är Sigmund Freud (1856-1939)  som var en österrikisk läkare och han ses som psykoanalysens grundare han kom fram till att varje dröm har ett dolt innehåll gömt bakom berättelsen i drömmen och det direkta innehållet. Han ansåg att det dolda kan tydas och på så sätt bli medvetet och på så sätt kan man övervinna sitt motstånd. Han menar helt enkelt att man kan få det omedvetna att bli medvetet. Han pratade mycket om detet som är impulser som sexualitet och aggressivitet, överjaget som är regler för hur vi bör uppträda. Mellan dessa så finns jaget som jämkar mellan detet och överjagets önskningar

Freud påpekar att barndomen är viktig för att det är då som personligheten grundläggs och ifall en människa får problem som vuxen kan det bero på, dåliga barndomsupplevelser. Han hade en väldigt dynamisk syn som menas att människans inre utvecklas genom konflikter alltså krafter som står mot varandra driver utvecklingen ex, detet i konflikt med överjaget. Syftet till att man drömmer enligt Freud är att drömmen ska hindra personen som drömmer till att vakna. Freud var den första personen som på ett systematiskt sätt försökte koppla ihop drömmarna med personligheten. Freud sa att varje dröm har en mening om sådant som vi har varit med om eller våra önskningar som vi har. 

Några roliga kopplingar:


Ifall du drömmer om/en/ett …


* Drake så är den del av medvetandet som vi kallar det undermedvetna som är så uråldrig och enorm uttrycker vi ibland kontakten med den som ett möte med en drake eller ett monster. För att vinna mot detta monstret eller drake så måste man stå ansikte mot ansikte med dessa naturliga drifters mäktiga kraft och finna ett tillfredställande sätt att uttrycka dem.

 

* Ekollon så är det precis som vi själva blivit till av mikroskåpiska ägg och spermier har en stor växt blivit till ur någonting mycket litet. Denna potential representeras ofta av ett ekollon eller ett sädeskorn. Även en vuxen har fortfarande en enorm potential.

 

* Lava så betyder det att djupt begravda upplevelser har kommit upp till ytan upphetsade känslor och sexualitet, ibland fysiska sjukdomar som exempelvis feber.

 

* Labyrint så betyder det att du är förvirrad av idéer, känslor och åsikter och svårigheten att hitta någon väg genom den mängd av uppenbart irrationella känslor och bilder som kommer upp inifrån. Vi erkänner att vi har gått vilse och behöver hjälp att komma ut eller ifrån. Den krångliga och ofta förvirrade vägen som vi tar för att möta jaget, alltså det omedvetna.

 

* Musik så är man som person väldigt lugn och trivs med sig själv. Drömmar om musik leder tankarna till lyckliga tider. En artist vid namn Paul McCartney (medlem i The Beatles)har berättat om hur några av hans bästa stycken kommit till han i drömmen. Så om du drömmer om en trudelutt så ska du alltså spela in den på band, vem vet du kanske blir rik på det någon dag.

 

* Sjuksköterska så menas det att man ska ta hand om sig själv och ifall man har varit dålig eller känner att behov av att bli omskött.

 

* Skatt förutser att personen kommer få pengar. Ifall personen i drömmen stöter på en hög med värdefulla föremål så kan det betyda att den kommer att förstå något viktigt om sig själv, kan vara en särskild begåvning, eller någon slags talang som man inte vetat om. Men det kan också betyda att man ska värdesätta personer istället för att tycka att personer är värdelösa

picture

Jag och Kristoffer på röda mattan.

Chill

Idag har det varit en skön dag, softardag.
mer blir det...Kändis(ar) i tidningen?
Annie Danielsson, Jag och Emma Svenberg som fotograferar :)

Studentbal

Jaha nu har man gått på balen också, helt underbart och alla var så fina.Väldigt lyckad dag/kväll/natt. Jag bjuder er på lite bilder.

Klänningen


Jag och min baldejt på röda mattan


Fotografering, så fina :)


Håruppsättningen, jag blev grymt nöjd.


Min frisör till faster lyckades helt utmärkt.


Mingel. Hanna, Alexis & jag

Resten ligger på facebook (enklast att ladda upp där).

Tack alla för en underbar kväll!

Nervositet

Nu fick jag en extremt obehaglig nervositetskänsla. Herregud! Det är bal imorgon i Tranås, jag och min vän Kristoffer Åkesson går in som tolfte par klockan halv sex. Det kommer att bli riktigt skoj tror jag.

I'm so nervous..

Bilder kommer sen!Debatten igår

Jag satt och kollade på debatten på SVT igår, låter kanske inte så kul. Men jag tyckte det var intressant och jag blev så förbannad. Mona Sahlin, socialdemokrat driver främst frågan om jobb. Om man inte klarar jobben, så klarar man heller inte ekonomin eller valfärden. Helt rätt, enligt mig.

Bekräkningar som regeringen har kommit underfun med i år är att staten ska behöva låna 186 miljarder kronor för att täcka de ofinansierande skattesänkningarna och de kostsamma effekterna av den växande arbetslösheten. När borgarna tog över, existerade det en stark ekonomi, med stora överskott som hade byggts upp under 12 år med en vädligt ansvarsfull ekonomisk politik, av socialdemokraterna. Sen kom borgarna....

Istället för att fortsätta att investera pengar i arbetsmarknaden så förändrade de den stabila situationen och tog bort tre av fyra utbildningsplatser för arbetslösa, 500 000 löntagare trängdes då ut ur a-kassan och övergavs gjorde de som stod längst ifrån arbetsmarknaden. Det stora överskottet som regeringen fick, slösade de bort på skattesänkningar och framför allt till de med höga inkomster. Det blir jag så förbannad på.

Förresten i valrörelserna var moderaterna tydliga med att cirka en miljon människor befann sig i utanförskap, då de gick till val på att minska utanförskapet, men vad har de gjort, precis ökat. Passivitet skapar inga jobb.


Till år 2010 så är det ekonomisk politik som gäller och jag kommer rösta på Socialdemokraterna. Saknar dock Göran Persson.


Vilka kommer du rösta på 2010?

tips

http://www.modegallerian.se

Volym?

Har du ingen volym i håret? Lugn inte jag heller och visst känns det livlöst och tråkigt. Men jag har hittat det bästa enligt mig för att få upp volymen på håret. Havsvattenspray, saltvatten som gör håret strävare, ger stöd och en matt finish. Du applicerar in antingen i nyduschat hår och fönar, men jag tycker att det går lika bra att applicera in i torrt hår.

Det hjälper jag lovar! Finns hos frisören. Inte nog med att det är en räddande ängel enligt mig så stärker det och skyddar håret med Pro-Vitamin B5 och UV-filter. Vilket låter bra...


Jag använder Wella High Hair Ocean Sprizz.
priset ligger runt 150-250 :-

Sara Robertsson

Liseberg?

SUGEN PÅ EN HELDAG I EN NÖJESPARK!Någon som är på't?

Hjärtliga gratulationer

Min vän Anny fyller 19 år idag och jag tänkte därför gratta henne här på min fantastiskt fina blogg.
Så;
Ett stort Grattis till Annie Danielsson!!


Kommer förövrigt att sakna min vän Jossan som åker bort idag, långt bort, till Cypern. Kommer sakna henne.

Happy

Jag är väldigt lycklig nu, det var längesen jag kände denna lyckan..

Jag vill & hoppas !

Hello Kitty

Ja, varför inte göra ett inlägg om den världskända Hello Kitty. Inget sa emot mig. Jag började med att goggla och fick hela  17 800 000 engelska och svenska sidor. 17 800 000 SIDOR, HALLÅ!

Du kommer nu att få lära dig ett och annat om Hello Kitty. Den söta katten Hello Kitty skapades utav ett japanskt företag vid namn Sanrio år 1974. Första prylen med Hello Kitty var en plånbok för hela 14 kronor. Nu har Hello Kitty figuren fått mycket framgång och nu finner vi henne på brödrostar, cyklar, symaskiner, kläder, datorer, mobiler, gitarrer, mopeder, klockor, hjälmar, pennor och annat smått och gott.

Hennes hobbys är musik, resa, läsa och skaffa nya kompisar. As hello kitty always says: "You can nerver have too many friends". Jag får ju inte glömma att berätta att Hello Kitty har ett husdjur, som heter Charmmy Kitty som ser ut ungefär som Hello Kitty. Hm, fantasi. Nej. Kan ni tänka er att Carmmy Kitty har en liten kompis också, en hamster som heter Sugar som hon fick av sin man Dear Daniel. Ja, kan ni tänka er, dem är gifta.

Visst jag gillar Hello Kitty för att hon är gullig. Okej, en brödrost med Hello Kitty på är väll sött eftersom jag inte gillar designen på de flesta brödrostar, men till och med jag tycker att det börjar bli överdrivet när man kan rosta bröd med hennes huvud på.. Eller varför inte köpa en bil designad med Hello Kitty?

Too much time. Här sitter jag och skriver om en påhittad katt, herregud!Omtalade brödrosten                 Ferrarri med Hello Kitty


Sara Robertsson

Requiescat in paceVila i frid mormor.

lockelse


Blev plötsligt sugen på sockervadd, konstigt, hm.
Finns det sockervadd på burk fortfarande?

Meningen med livet

Jag har länge funderat över om det finns något specifikt syfte till att vi människor existerar. Det har troligtvis alla funderat på någon gång. Det måste finnas något syfte, då vi med sannolikhet annars inte skulle leva. Kanske är det att vi ska fortplanta oss, föra vår generation vidare. Men här finner jag ett problem, homosexuella som inte kan föröka sig. Alltså borde homosexualitet vara omoraliskt eftersom de inte kan leva upp till det syfte som heterosexuella gör. Ifall det är så att vi ska fortplanta oss så är deras kärlek utan värde.

 

Varje individs medvetande har genom tiderna expanderat, till en viss del för att styra sin personliga utveckling. För att ge sitt liv en individuell mening, genom att söka efter sina egna mål. Här dyker skillnaden mellan djur och människor upp, nämligen att djuren i stort sett bara hänger med utan möjlighet att kunna påverka utvecklingen.

 

Som icke troende kan livet framstås som ganska ironiskt, vi föds, vi lever, vi dör och läggs i jorden. Folk som är religiösa får sin trygghet oftast hos en andlig forma av Gud. Där han tror sig veta vad som kommer att hända efter livet. Men är inte det för att vi individer ska kunna koppla bort döden och kunna leva. Tro att det kommer ett nytt liv, efter det som man lever.

 

Den ända relevanta religion enligt mig är buddhismen. Kanske handlar livet om att nå nirvana, moksha. Att ernå sin frihet genom att gå den åttafaldiga vägen. Det känns mest troligt för mig eftersom jag i detta fall inte är troende av en Gud som är andlig, odödlig alltså evig. Att det ska vara en fundamental artskillnad mellan Gud och oss människor. Buddha en allvetande gestalt, som hjälper människor att få ett slut på lidandet, genom att avbryta reinkarnationen. Livet kanske är lidandet och efter livet når man det man strävar efter, frihet.

 

1.      Sanningen om lidandet

2.      Sanningen om lidandets uppkomst

3.      Sanningen om lidandets slut

4.      Sanningen om vägen mot lidandets slut

 

Freud påstår, att vi söker efter ett liv utan spänning, döden. Men jag funderar över om det kan finnas en allmängiltig mening med livet? Men jag tror dock inte det, ett svar kan inte tillfredsställa alla individer, kolla bara på ickereligiösa och religiösa. Bara de har olika funderingar angående livet och döden.

 

Livet kanske handlar om att utveckla sig själv, söka efter kunskap, kärlek och få erfarenheter genom livet. Tabula rasa. Erfarenheterna formar sedan oss individer till den människa man senare blir. Jag tror dock inte på evig lycka och kärlek visst så länge det känns bra är det väll bara att fortsätta att vara lycklig och kär. Men trots detta tycke kan man inte som människa gräva ner sig i djup pessimism. Nietzsche har filosoferat kring detta och ibland kan jag känna att vi inte kan initiera livet med nihilistiska tankar. Det kan man komma på i efterhand.

 

Eller är kanske livet just det, att filosofera kring vad meningen med livet verkligen är? För att vi individer inte skall känna oss värdelösa.

 

Meningen med livet kanske är subjektiv eftersom jag inte tror att man kan finna ett allmängiltigt svar som tillfredställer alla människor.

 

Än dock tror jag att livet handlar om att sträva efter något som frihet. Att inte längre känna behov, måsten och lidande och dylikt. Livet kanske är plågan man genomgår innan det verkligen börjar, man måste kanske känna på lidandet innan man initierar livet…


Oj, tiden rullar på..

Projektarbete opponering.
Svenska B tal 5 min om engagemang och påverkan.
Filosofi, den amerikanska examinationen.
Media prov redigering både featureredigering och nyhetsredigering.
Dödsreportage
Svenska C högtidstal 10 min

boooooring.

Efter detta väntar BAL, STUDENTVECKA, STUDENT :D

 

Är jag fri sen?

Fredag igen..

Match idag ute i Lommaryd mot Forserum, vann med 4-0, matchen gick sådär förövrigt, många chanser men missade.. Gjorde dock ett mål på frispark, roligt:D

Imorgon blir det att träffa kusinen som jag saknar väldigt mycket./ Sara

Thomas Stearns Eliot

Alla har väll hört talas om T.S Eliot? Han som skrev dikten The waste land som är uppdelad i fem delar. De fyra första motsvarar de fyra fysiska elementen , och den avslutande delen motsvarar det femte elementet, eter, det andliga eller tomhet i den Hinduiska och Buddistiska traditionen.

Det österländska inflytandet visar sig också i stormens budskap från Upanishaderna, Datta, Dayadhvam, Damyata (generositet, medkänsla och självkontroll) dikten avslutas med mantrat Shantih shantih shantih (frid frid frid).

I
. The Burial of the Dead
II. A Game of Chess
III.  The Fire Sermon
IV. Death by Water
V. What the Thunder Said 

För er som inte har hört talas om T.S Eliot...


Thomas Stearns Eliot föddes 1888 den 26 september i USA. Han var en amerikansk-brittisk poet och litteraturkritiker. Eliot fick även nobelpris i litteratur 1948. Hans mest kända dikt är just denna The waste land. Han betraktas som den mest inflytelserika engelskspråkige diktaren under 1900-talet och dikten ovan betraktas som en av de centrala dikterna i denna modernistiska tidsepok. Karin Boye har översatt The waste land till svenska - Det öde landet.

Källa: Wikipedia


Här kan du läsa dikten: http://eliotswasteland.tripod.com

Munspel

Jag vill verkligen lära mig att lira munspel, sjukt häftigt. Så ifall någon kan spela HÖR AV DIG! :)

Filmtips

Är det någon av er som har sett action/thriller filmen The Condemned som kom ut 2007? Om ni inte har sett denna så tänker jag tipsa er om den, riktigt bra film!

Om The Condemned: Jack Conrad väntar på dödsstraffet i ett korrumperat fängelse i Centralamerika. Han "köps" av en stenrik TV-producent och förs till en avlägsen ö där han måste slåss till döden mot nio andra dödsdömda mördare från världens alla hörn med frihet som pris till den ende överlevande. Producenten filmar hela evenemanget och visar morden utan censur över Internet.

Filmen håller på i cirka 100 min, du slösar ingen tid, kolla på den!

10 will fight, 9 will die.You get to watch.

/ Sara Robban

Dylan top 20

 1. Desolation Row
 2. Highway 61 Revisited
 3. Don’t think twice it’s all right
 4. Hurricane
 5. Positively 4th Street
 6. Forever Young
 7. Tangled Up In Blue
 8. Blowin’ In The Wind
 9. Masters of War
 10. Mr. Tambourine man
 11. Like A Rolling Stone
 12. The Times They Are A-Changin'
 13. I Want You
 14. It Ain’t Me Babe
 15. It’s All Over Now, Baby Blue
 16. Lay, Lady, Lay
 17. Visions of Johanna
 18. Things Have Changed
 19. Not dark yet
 20. Everything Is BrokenSvårt att lista upp ynka 20 låtar med min Gud, för att han har gjort så fruktansvärt bra låtar. Men här är några riktigt bra låtar, som jag brukar lyssna på.


kanske är töntigt men..

Det är såhär att jag hatar, NEJ avskyr verkligen nyckelpigor. Små äckliga byrackor som bara kommer och äcklar sig på ens kropp, blä på dem. Snuskiga röda, gula, svarta, röda och bruna kryp, vad fan gör dem för nytta? Jag var självklart tvungen att kolla upp detta eftersom jag avskyr dem så enormt mycket. Det visade sig att de används inom biologisk bekämpning för att hålla efter bladlöss och sköldlöss. Ok?

 

Det finns en art med ett äckligt namn Subcoccinella vigintiquatuorpunctata som är en 24-prickig nyckelpiga som kan uppträda som skadedjur på sockerbetor och klöverväxter. Men va fan dem skulle vi ju kunna klara oss utan, eller hur? De flyger runt med deras karakteristiska utseende med sina färgrika täckvingar med ett prickmönster på. De fäller ut de fåniga små "vingarna" och tror att dem är söta med deras svarta äckliga prickar på.

 

Det finns sjuprickiga och tvåprickiga nyckelpigor och de kallas ofta gullhöna. Va fan.

 

Småkrypens färg kan ses som en varningssignal. Och en sak till de skalbaggsliknande djuren kan avsöndra en gul vätska från deras bens leder. Vätskan är giftig och har en påfallande besk smak. Trots detta så äter rovinsekterna och fåglar de fruktansvärt fula nyckelpigorna. Starkt jobbat rovdjur och fåglar, gillar er! Ät upp alla och utrota alla dessa äckliga små skalbaggar.

 

 

Kan ni tänka er det finns hela 65 arter i Sverige och 4500 i hela världen, fy fan 4500 arter för mycket.


/ Sara


Härlig kväll/natt

Riktigt go kväll igår, började med förfest hos Koffe med Irie, Walle & Joel. Sen in till eksjö för att se Rosenström, han var faktiskt ganska grym. Haha, kanske inte är världens bästa artist, men roligt vare. Det är huvudsaken. Förövrigt så fick jag en puss av han, lite coolt tycker jag allt. Han sa: Du vet att jag har svininfluensan och skrattade xD. Massa härliga folk tack till er. Nu blir det lite städ på jobbet sen till Tranås för att kolla på fotboll.Joel och IrieFörkrök hos Koffe

Irie alltid lika glad, lägg märke till den blåa tungan. xDMe and Walle


Björn Rosenström


Ha en bra dag.
Puss o hej

Fest

Idag blir det party i eksjö, Björn Rosenström kommer dit. Mjo kan bli ganska skoj faktiskt, hoppas jag på i alla fall. Än så länge är det Irie, Koffe, Walle, Hultman och kanske Annie, Jennie.sommar + sol &  grill + öl 
kan det bli bättre? :DFlo Rida - Right Round
Lasgo - Out of my mind


Sjukt att Britney Spears kommer till Sverige i sommar. Den omtalande Circus-turnén kommer att äga rum den 13 juli i Globen.

OBS! Biljettsläpp: 11:e maj kl 9.00.

Ha en bra lördagskväll gott folk! :)

Ciao

Trendigt

Jag älskar flätor, igår kom min faster som är frisör hem till mig och gjorde en skit snygg fläta i luggen. Jag vill inte ta ut den alltså kan jag inte duscha för då kommer den bli helt konstig, så jag får helt enkelt vänta med det tills hon kommer hem på söndag. Då kanske hon kan göra en ny, hoppas jag på.

För hur fan lär man sig att göra en fläta på sig själv speciellt inbakad, jag har övat men kan verkligen inte. Herregud så svårt kan det väll inte vara säger alla. Men jo det faktiskt svårt. För svårt för mig i alla fall. Alltså jävligt svårt!


Grill och Chill

Idag blev det en en lugn varborg faktiskt, skönt. Jag hade Jossan, Carro och Hanna på besök på grillmys, bra tjejer. Vi hade jätte trevligt, vi envisades med att sitta kvar ute så länge som möjligt. Sittandes med täcken ända upp till näsan och ända ner till tårna med den glödande grillen brevid oss så att vi inte skulle frysa. Tillslut fick vi ge med oss, det blev för kallt. hihi.

Då blev det lite fika, kort och familjespel, som Carro älskar, not. Jag älskar familjespel, det är så himla roligt och förövrigt ett väldigt bra tidsfördriv. Lite synd att det inte går att spela själv, för det är trots allt inte många som gillar att spela spel. Men men, snart hittar jag nog min själsfrände.  Vi får väll se..

Nu ska ja la läsa en bok och sova. Hade faktiskt tänkt att ta en promenad i morgon bitti, men det märks ju hur det blir med den saken.


Lite bilder från en mysig varborg:

Jag älskar att äta grillat och att grilla, för att jag är grillmästareN

Marshmallows är också gott

Caroline, ohohoh that's me :D


Hanna Montana glad som vanligt ^^


Här är jag och min bästa vän Jossan.


Arrivederci, dormito così bene!

RSS 2.0