som tåg av längtan

det finns inte många män som thåström. han är en fin man. för fin, minsann.

   


kan vara det bästa som jag har sett på mycket länge.

melissa horn (igen)


melissa hornDu ville prata häromdagen och helt plötsligt blev det tyst. Jag undrar vad som hände, vi som skrattade nyss. Du trodde säkert att jag hoppats. På nått som aldrig ska bli av. Men jag har aldrig lyssnat när du lovat. Aldrig ställt några krav. Vi tar en paus och lämnar rummet och nu släpper du min hand. På varsin sida av vägen som en främling för varann. Jag vet precis vad du känner fast du aldrig sagt ett ord.

julklappstips

Ni vet den berömda kolan banana skids även i folkmun känd som rymdbanan. (om inte; se bild nedan) Kolan är smaksatt med banan- och choklad-arom. Godisbiten hade sin explosion hos 80-talisterna och har varit populär sedan dess. Varför inte bli nostalgisk och köpa lite godis från förr.

Banana skids säljs 1st, 10-pack eller hel pappkartong (100st).

puss och GOD JUL


go' julklapp ändå.


kill or be killed?


får väll passa på att tipsa om lite finmusik en söndag som denna. varsågod.


Bright Eyes - Lua


Pavement - Cut your hair


Guldgossen - cpfingret

------

Brideshead - In the movies

+ hela girls album.

weird fantasy

"I don't think the human mind can comprehend the past and the future. They are both just illusions that can manipulate you into thinking there's some kind of change"

Bob Dylan

listen and enjoygood stuff

hello världen
jag har en väldigt fin dator, right? 
får väll erkänna att jag gillar hello kitty en hel del.


juletid

Idag gjorde jag pepparkakor, dem blev faktiskt goda. Förutom en plåt med pepparkakor som blev "lite" svarta, haha. Eller okej, jättesvarta. Fint ord ändå, jättesvarta. Men i alla fall, jag stod där och skulle hitta på en egen lite figur (lite kul tänkte jag) och glömde helt bort plåten som stod i ugnen. Men annars gick det kanon. När jag stod där så kunde jag inte låta bli att bli lite sentimental. När man var liten såg man fram emot alla sorters julbak (knäck, pepparkakor, lussebullar, ischoklad osv.osv.), det var superkul. Det tyckte jag i alla fall. Nu var det inte alls lika kul, efter första plåten kände jag bara att det var jobbigt och inte alls roligt. Det är lite sorgligt ändå, vad snabbt man blir vuxen. JAG ÄR VUXEN. Jag vill inte vara vuxen. Inte än...

I helgen tänkte jag göra knäck. Får se om det känns lika vuxet och inte alls lika förväntasfullt och roligt som förr. Var försiktig, smeten är varm osv.osv. Nu är det ingen som kommer säga att jag ska vara försiktig. Det ska jag bara vara. Men knäcken ska bli gjorda, så är det bara. 

Imorgon ska den årliga julklappshandlingen ske. Som vanligt sparar jag allt till en enda dag, istället för att småhandla lite klappar då och då. Men jag tror ändå att det hör till att stressa innan julen, för det är ju sååå skönt att bara slappa vid jul, efter all stress. Jag är ju ute i god tid denna gången, det känns väldigt bra.

Får väll se om jag hittar allt jag söker...

ge mig rosé

Ikväll blir det lite fin-mat och lite fin-dricka hemma hos en fin-Elin. Elin bjuder på mat och en underhållande kväll med massa roliga spel!

 
Puss på lördag                                    Puss på fest

puss


(bild från i sommras)


är jätte seg efter jobbet idag. bara en dag kvar, sen är det helg.
ikväll blir det fotbollsträning, ute. det kommer vara svinkallt, brrr.  

imorgon blir det lite filmmys med lite glögg osv. hemma hos katja och ida.

typ, puss.


italy

Jag sitter och kollar igenom massa gamla worddokument som jag tidigare har sparat. Det är allt från religion, debattartiklar till recept och massa berättelser, geografi osv osv.. Men så dök det upp ett dokument som heter "italy provet" och jag var tvungen att kolla va det innehöll. Ja, massor av italienska. Det är ett fint språk, men fan så svårt. Jag vill lära mig, jag vill gå kvar i skolan och läsa italienska med en mycket bra lärare, om inte den bästa, som vi då hade. Någon mer än jag som saknar italienska lektionerna, med extremt många minuter med grammatik-genomgångar, massa kaffe och mååånga stenciler. Jag saknar det.

Nog med sentimentalitet.

nu: ta del av lite italienska (grammatik):
Vet dock inte om detta är terapi eller för att ni ska läsa och åtminstone verka intresserade. För det kan inte vara kul för er att läsa detta. mohaha.

---

Io-jag
mi - mig

tu- du
ti -sig
lui, lei,han,hon
lo,la- honom, henne

Noi- vi- ci-oss
voi, ni -vi-er
loro,de
– li,le- dem
---

Ricordarsi di- minnas
Svegliarsi- Vakna
Lavarsi- Tvätta sig
Sposarsi- Gifta sig
Risposarsi- Vila sig
Pettinarsi- Kamma sig
Alzarsi- Stiga upp
Sbrigarsi- Skynda sig
Trovarsi- Trivas
Innamorarsi- Förälska sig
Preoccuparsi- Bekymra sig
Ammazzarsi- Döda sig
Pentirsi- Ångra sig
Affittasi- Uthyres
Vendesi-Säljes

--
Ex, prossato prossimo - ho offerto, hai offerto, ha offerto, abbiamo offerto, avete offerto, hanno offerto .. Har gjort.

Förstår ni?

Piacere= sono piaciuto, sei piaciuto, è piaciuto, siamo piaciuti, siete piaciuti, sono piaciuti
Fatto-
Fare-Göra – Facco, fai, Fa, Facciamo, Fate, Fanno
Letto-Leggere-Läsa – Leggo, Leggi, Legge, Leggiamo, Leggete, Leggono
Detto-Dire-Säga- Dico, Dici, Dice, Diciamo, Dite, Dicono
Scritto- Scrivere-Skrive – Scrivo, Scrivi, Scrive, Scriviamo, Scrivete, Scrivono

...

Jag har inprincip glömt allt, jätte tråkigt. bara att börja om. confused.


Julrecept

Knäck
(cirka 70 stycken)

2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 dl ljus sirap
1 dl skållad, hackad mandel

Tillagning på spisen:

1. Skålla och hacka mandeln (om du vill det går även utan mandel) Placera ut knäckformarna på en plåt.

2. Sedan ska du hälla i grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka utan lock på medelvärme i 15-30 minuter. För att se om knäcken är klar så kan du göra ett kulprov, häll kallt vatten i ett litet glas och droppa lite knäcksmet däri. (När du kan forma till en kula är smeten klar)

3. Nu är det dags att hälla i den hackade mandeln. Häll sedan upp smet i alla knäckformarna. Du kan använda gräddförpackningen för att enkelt kunna hälla upp smeten i knäckformarna. Om smeten blir seg innan du hunnit hälla upp den så är det bara att värma den igen, eller så sätter du in gräddförpackningen i mikron. När du är klar är det bara ställa knäcken i kylskåp eller på en balkong för att svalna. Förvara svalt i en burk med tältslutande lock. Lägg smörpapper mellan lagren så klibbar knäcken inte ihop. Nu är det bara att njuta av de underbara knäcken, mums!


RSS 2.0