Julrecept

Knäck
(cirka 70 stycken)

2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 dl ljus sirap
1 dl skållad, hackad mandel

Tillagning på spisen:

1. Skålla och hacka mandeln (om du vill det går även utan mandel) Placera ut knäckformarna på en plåt.

2. Sedan ska du hälla i grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka utan lock på medelvärme i 15-30 minuter. För att se om knäcken är klar så kan du göra ett kulprov, häll kallt vatten i ett litet glas och droppa lite knäcksmet däri. (När du kan forma till en kula är smeten klar)

3. Nu är det dags att hälla i den hackade mandeln. Häll sedan upp smet i alla knäckformarna. Du kan använda gräddförpackningen för att enkelt kunna hälla upp smeten i knäckformarna. Om smeten blir seg innan du hunnit hälla upp den så är det bara att värma den igen, eller så sätter du in gräddförpackningen i mikron. När du är klar är det bara ställa knäcken i kylskåp eller på en balkong för att svalna. Förvara svalt i en burk med tältslutande lock. Lägg smörpapper mellan lagren så klibbar knäcken inte ihop. Nu är det bara att njuta av de underbara knäcken, mums!


Kommentarer
Postat av: Malin T

åh, knäck måste jag göra i jul. gjorde inte det förra året. nu fick jag ju ett recept på köpet också. plus en titt på en intressant blogg. (slumpade bara lite på olika bloggar)

2009-12-03 @ 21:46:02
Postat av: sara

det tycker jag allt att du ska. nemen då får jag tacka, roligt att du hittat hit malin, verkligen!

2009-12-04 @ 16:04:58
URL: http://sararobertsson.blogg.se/
Postat av: Peter

Perefekt, behöver verkligen ett knäckrecept som heter duga!

2009-12-05 @ 11:43:22
URL: http://www.popularpoesi.se
Postat av: sara

Det var ju bra att jag la in receptet här. Får hoppas att det går finemang med knäcken. Lycka till.

2009-12-05 @ 16:06:22
Postat av: Anonym

kära sara, knäck ska göras utan mandel, för det är äckligt :)

Puss joffis

2009-12-08 @ 00:15:24
Postat av: SARA

man kan ha några med mandel, några utan mandel. smart va, joffis. <3

2009-12-08 @ 13:49:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0