Rom

Förlåt för bloggstoppet men jag har varit bortrest, i Rom. Resan var jätte rolig och många sevärdheter. Påven, il papa har man ju sett nu också, lite coolt sådär. Bild ser du nedan. Vi har kollat in Fontana di Trevi som projekterades av Giovanni Lorenzo Bernini och fullbordades av Nicola Salvi 1762 , Spanska trappan (Piazza di Spagna), Vatikanen, Peterskyrkan, Coliseum och Mussolinis försök till det nya Rom där han bland annat byggde ett nytt Coliseum. (Bild nedan) Vi var också på besök hos en finsk nunna, som pratade svenska faktiskt.

 

Hemresan gick ju inte allt för bra, uppstigning klockan sex, sedan samling utanför vandrarhemmet klockan tio i sju för att ta bussen till flygplatsen som låg cirka 40 minuter bort. På flygplatsen köpte vi lite smått och gott, vi hade två timmar på oss. Vi ställde oss i kö, där vi stod cirka en timme, vi fick efter det reda på att vi inte kunde flyga på grund av fel på flyget eller för regnigt. Vi fick då hämta ut vårt bagage, för att åka buss till en annan flygplats som låg 40 minuter bort.

 

När vi kom ut så regnade det, inte bara lite utan jävligt mycket, det rann stora floder på vägarna och man blev dyngsur. Kul att sitta på en buss helt genomblöt. Jo, jag menar det jätteskönt. Framme vid nästa flygplats fick vi checka in ännu en gång. Sen snabbt på flyget... Där var det bara att blunda och försöka sova. Vi var framme i Skavstad efter två timmar och 40 minuters flygresa stod en underbar Märta och väntade. Sen var det bara två timmars bilresa kvar tills vi var hemma. Vi var hemma klockan halv nio. Vi reste alltså 13,5 timmar. Herregud…

 Här kommer lite bilder:


Utanför Coliseum från vänster Sofie, Lisa, Ida, Jag, Hanna, Mickis, Eric sitter ner.


Jag ståendes på Spanska trappan


Allessandro Down Town Mickis, Jag, Eric, Hanna och Ida



Påven, il Papa


Fontana di Trevi


Mussolinis "nya Rom", Coliseum 


Coliseum


Avslutar med en fin bild på två fina Annor :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0